Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Malatya’da gençler için Turgut Özal kitabı imza günü

Nezir Kızılkaya’nın yazdığı ‘Gençler İçin Turgut Özal’ kitabı, kitapseverlerle buluştu. MALATYA (İGFA) – Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve …

Nezir Kızılkaya’nın yazdığı ‘Gençler

Nezir Kızılkaya’nın yazdığı ‘Gençler İçin Turgut Özal’ kitabı, kitapseverlerle buluştu.

MALATYA (İGFA) – Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından basımı gerçekleştirilen, Malatyalı Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya’nın ‘Gençler için Turgut Özal’ kitabının tanıtımı ve imza töreni gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı olan ve 17 Nisan 1993 yılında hayatını kaybeden Turgut Özal’ı anlatan, araştırmacı yazar Nezir Kızılkaya tarafından yazılan kitap, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen basım sonrasında kitapseverlerle buluştu. ‘Gençler için Turgut Özal’ kitabıyla birlikte Türkiye’de birçok değişimi gerçekleştiren ve Türk siyasi tarihinde önemli çalışmalara imza atan Turgut Özal anlatılıyor.

MABESEM’de düzenlenen tanıtım ve imza törenine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, Baro Başkanı Av. Onur Demez, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Pelitoğlu, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, kurum müdürleri, yazar Atilla Kantarcı, çok sayıda okur ve araştırmacı yazar Nezir Kızılkaya’nın ailesi katıldı.

Gerçekleştirilen kitap tanıtım ve imza töreninde ayrıca Malatya Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği yapan, 17 Nisan 1978 yılında uğradı bir suikast sonucu hayatını kaybeden Hamit Fendoğlu’da katılımcılar tarafından anıldı.

Gençler için Turgut Özal kitabında milletin gözünden müstesna bir şahsiyetin tanınacağını ifade eden Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya, “Benimle aynı kuşakta olan herkesin hatırlayacağı gibi yetmişli yılların tüm olumsuzluklarını iliklerimize kadar yaşamış bir kuşağın çocuklarıyız. Birçok temel ihtiyaç malzemesini ancak kuyruklarla alabiliyorduk. O yıllarda şehirler, mahalleler, sokaklar siyasete karışmıştı. Birçok olumsuzluğun yaşandığı ülkemizde birde seksen darbesi olunca tabiri caizse herkes hayata yeniden başlamak zorunda kalmıştı. Umudu tükenmiş Türkiye’nin üçüncü dünya ülkesi görünümünden sıyrılarak çağdaş bir ülke pozisyonuna geçmesi için bir mucize gerekiyordu, işte bu mucizenin adı da Turgut Özal oldu. Özal, Türkiye’nin sancılı ve sıkıntılı süreçlerinde gerçekleştirdiği reformlarla ülkeye umut aşıladı ve bir dönüşüme öncülük etti. 1980’den sonra siyasete getirdiği kalite, daha nitelikli siyasetçilerin bu alanda siyasete girmesine vesile oldu. Özal, demokrasinin önemini çok iyi kavrayan, 66 yıllık ömrünü ülke için adayan, Türkiye’nin özgür, demokratik ve sivil bir yapıya kavuşması için tam bir Anadolu ailesi çocuğu olarak tanımlanabilecek ve içinde bulunduğu makamı kendisini yetiştiren ülkeye borcunu ödeme ve hizmet etme vesilesi olan bir kişiydi. Gençler için Turgut Özal kitabımızda aziz milletimizin gözünde müstesna bir şahsiyeti tanıyacağız. Kitabın basılmasını sağlayan, katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.