Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çilingir nedir?

Çilingir, kapı, pencere, kasa,

Çilingir, kapı, pencere, kasa, araba kilitleriyle uğraşan ve üzerinde uzmanlık sahip kişidir. Çilingirler ince demir zanaatçiliği olarakta anılmaktadır. Çilingir mesleği çok eski bir meslektir ve günümüze kadar çıraklıktan ustalığa insan yetiştirilerek gelmiştir. Günümüzde çeşitli kurumlar tarafından eğitim verilmektedir ve eğitimin ardından sertifika verilebilmektedir.

Çilingir ne yapar?

Çilingirler, ticari, konut ve otomotiv kilitlerini ve güvenlik cihazlarını kuran, ayarlayan ve onaran yetenekli esnaftır. Çilingirler, yetkilendirildiklerinde kilitleme anahtarlarını üretir ve çoğaltır, kilit kombinasyonlarını değiştirir ve kilitleri baypas eder. Geleneksel güvenlik donanımlarını ve kilit setlerini kurma ve onarma konusundaki bilgi ve becerileri, onları yetkisiz girişten korumak için çeşitli düzeylerde fiziksel güvenlik gerektiren konut, ticari ve endüstriyel işyerlerinde çalışmaya götürür.

Çilingirler, arabalardan ofis binalarına kadar her şeyi kilitler, onarır ve ayarlar ve ayrıca kilitli kişilere veya güvenlik sistemleri hakkında birisine danışmak isteyen kişilere hizmetler sunar.

Çilingirlerin sadece kilit değiştirdiğine dair yaygın bir yanlış anlama vardır. Bunun en iyi bilinen görevleri olduğu doğru olsa da, başka şeyler de yaparlar:

Anahtar kopyalama- Çilingirler, konut ve ticari binalarda, araçlarda, kasalarda, pencerelerde vb.

Pencereler ve Kapılar için Kilitler – Çilingirler, konut ve ticari kullanım için en yaygın kilit türlerinden ikisi olan pencere ve kapı kilitlerini sağlayabilir, servis verebilir ve onarabilir.

Güvenlik Kasalar için Kilitler- Kapı kilidi kadar yaygın olmayan güvenlik kilitleri, çilingirlerin uzmanlaştığı bir kilit türüdür – her türlü kasa ve güvenlik kasasını tedarik edebilir, kurabilir, açabilir ve onarabilirler.

Oto Çilingir Hizmeti- Birçok çilingir, müşterilerine araçlarında anahtarları kilitlediyse, araç kapılarını açmaları için erişim izni verilen otomatik çilingir hizmeti sağlayabilir. Çilingirler ayrıca anahtarlarını programlayabilir. Araba anahtarlarını onarabilir veya araç için yeni bir anahtar sağlayabilir.

Erişim Kontrol Sistemleri – Müşterileri için elektronik erişim kontrol sistemleri tedarik edebilen ve kurabilen bazı çilingirler vardır, ancak bu tüm çilingirlerin sunmadığı bir uzmanlık alanıdır.

24 Saat Acil Çilingir Hizmetleri- Kişilerin anahtarlarını kaybetmesi, kilitlenmesi veya kilitlerin değiştirilmesi ve değiştirilmesi gerekiyorsa, saatten sonra hizmet veren birçok çilingir vardır.

Bazı çilingirler, gerektiğinde hızlı giriş sağlamak için isteğe bağlı olarak ekstra anahtar setlerini tutarlar. Ayrıca, bir binada kullanılan kilit türlerinin, üstlenilen veya tamir edilen işlerin ve bir kapı kilidi açıldığında bir kodun girilmesini gerektiren bir güvenlik sistemi ile bağlantı gibi diğer ilgili bilgilerin kayıtlarını tutabilirler.

Çilingir Görev ve Sorumlulukları

  • Market güvenlik kilit sistemleri, anahtarsız giriş kilitleri, anahtar kontrol sistemleri, pencere çubukları ve ağır pencere veya kapı sürgülerinin yapımı
  • Giriş ve çıkış kapılarının hasarlı bileşenlerini onarım ve değişim
  • Hasarlı kapı ve pencere kilitlerini, menteşeleri ve elektrikli kilit açma mekanizmalarının onarımı ve değişimi
  • Kilitleme mekanizmalarına göre ve kayıp veya hasarlı anahtarları değiştirmek için anahtarlar üretimi
  • Anahtarlar kaybolduğunda veya kilit kümelerine yeni pimler ekleyerek kilit kombinasyonlarını değiştirirken müşterilere kapı kilidini açma konusunda yardımcı olma
  • Bankalar, enerji santralleri, üretim tesisleri, depolar ve apartman kompleksleri için ana anahtar sistemleri tasarlamak ve geliştirmek
  • Elektrik saldırıları ve elektronik güvenlik donanımlarının kurulumu ve onarımı
  • Kasa ve kasa kapılarındaki kilit kombinasyonlarını değiştirme
  • Koddan anahtar oluşturma
  • Ticari hizmet olarak konutlar, mağazalar, mağazalar ve depolar için yinelenen anahtarlar
  • Kombinasyon bilinmediğinde kasaları açın ve kombinasyonları değiştirin ve gerektiğinde güvenli kilitlerde onarım yapma

En yakın çilingire nasıl ulaşabilirsiniz?

En yakın çilingire ulaşmak için çeşitli yöntemler vardır.

  • Mahallenizdeki çilingirin dükkanını bulmak için yaya olarak dolaşmak. Bu yöntem gece kapıda kalanlar için uygun ve güvenli olmayabilir.
  • Bir arkadaşını aramak ve tanıdığı çilingiri sormak.
  • İnternetten en yakın çilingir diye aratmak ve çıkan sonuçlara göre bir çilingir seçmek.

Bu seçeneklerden biri muhtemelen sorununuzu çözecektir. Fakat en güvenilir yöntem bilinen ve güvenliğini ispatlamış bir firmadan hizmet almak olabilir. cilingirgetir.com sizin için bu sorunu çözmektedir. Çilingirgetir sertifikaya sahip, dükkanı bulunan ve oda kayıtlı çilingirler ile çalışmaktadır ve size en yakın çilingir yönlendirme konusunda iddialıdır.