Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meyve Aromalı Parfümler

İtalyanca kökenli olan “aroma” kelimesi hoş koku anlamına gelmektedir. Özellikle gıdaların içerisinde yemeklerde ağızda hoş bir tat bırakması amacıyla ek olarak kullanılan bir malzemedir.

İtalyanca kökenli olan “aroma”

İtalyanca kökenli olan “aroma” kelimesi hoş koku anlamına gelmektedir. Özellikle gıdaların içerisinde yemeklerde ağızda hoş bir tat bırakması amacıyla ek olarak kullanılan bir malzemedir. Aroma; yapay ve doğal olarak iki kısma ayrılır. Bir kısmı özel olarak kimya laboratuvarlarında pek çok bileşiğinin bir araya gelmesi ile oluşturulmaktadır.

Aromalar zamanla alanından çıkıp sadece gıda değil koku verici olan parfümler de de kullanılmaya başlanmıştır. Piyasada çok çeşitli meyve ve bitkinin kombinasyonundan oluşan aromalı parfümler ve esans ilgi görmektedir.

Site içerisindedir. Su bazlı, yağ bazlı ve toz aromalar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra gıda aromaları da en çok tercih edilenlerdendir. Sadece meyve ve sebzelerin değil bunun yanı sıra herhangi içilen kahve ile çay aroması yapılmıştır. Gıda üzerine daha çok yoğun açılmaktadır. Capiçino, expresso, karamel gibi farklı kahve çeşitlerinde aramaları mevcuttur. Birkaç meyvenin aramasının birleşiminden oluşan karışık mix adı verilen aromada çokça tercih edilmektedir.

Muz, karpuz, kavun, çilek, hindistan cevizi ve benzeri çok çeşitli meyvenin aromalı parfüm sitemizde satışta bulunmaktadır.

Doğal ve Yapay Aromalı Parfümler

Aromalı parfümlerin doğal olanları yapay olanlara göre kokuyu uzun süre saklama noktasında daha pasif durumdadır. İçerisinde suni kimyevi maddelerin katıldığı aroma içeren parfümler koku oranını ve kokuyu uzun süre taşıma söz konusu olduğunda daha çok tercih edilen olmaktadır.

Bunun yanı sıra günümüzde herhangi bir çiçeğin özünden esans elde edebilmek daha zahmetli ve pahalı bir işlem olduğu için daha çok fabrikalarda ya da üretim alanlarında esans ve benzeri kokuların karışımı ile ve farklı kimyevi maddelerin birleşimi ile oluşturulup satılmaktadır. Esanslar ve kokuları uzun yıllar kendisini koruyabilmektedir.