Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vietnam Vizesi En Kolay Nasıl Alınır?

Son yıllarda oldukça popülerleşen

Son yıllarda oldukça popülerleşen ülkelerden birisi olan Vietnam yavaş yavaş birçok kişinin gezi listelerinde yer almaya başlamıştır. Ve tabii ki Vietnam vizesi en kolay nasıl alınır? sorusu da internet ortamında en çok sorulan ve paylaşılan konuların başında gelmeye başlamıştır. Fakat bu konuda çok farklı yorumlar olduğu için maalesef bilgi kirliliği de oluşmakta. Örneğin Vietnam’dan vize almanın çok zor olduğuna dair yazı ve yorumlarla sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Evet, Vietnam’dan vize almanın bir takım prosedürleri bulunmaktadır. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki Vietnam kapıda vize veren ülkelerden birisidir ve bu nedenle vize almak bazen gerçekten zor olabiliyor. Hatta Vietnam bazı ülke vatandaşları için olduğu gibi Türkiye vatandaşlarından da Vietnam Vize onay mektubu istemektedir. Fakat tüm bunlar doğru bir şekilde yerine getirildiği takdirde vize işlemleri diğer ülkelerden daha zor olmayacaktır.

En Kolay Başvuru Yöntemleri

Vietnam vizesi en kolay nasıl alınır? sorusunu cevaplamadan önce vize alma yöntemlerinden bahsedelim.

  • Vietnam vizesini de diğer vizeler gibi konsolosluk aracılığıyla alabilirsiniz. Ancak vize için yalnızca Ankara Vietnam Konsolosluğu işlem yapmaktadır ki bu da işlemler için Ankara’ya gitmeniz gerekiyor demektir.
  • Bunun yerine Vietnam’da bulunan acenteler ile irtibata geçebilir ve vize onay mektubunuzu onlar aracılığıyla alabilirsiniz.
  • Bundan daha kolay bir diğer yöntem ise Türkiye’de bulunan seyahat acentesi aracılığıyla vize onay mektubu almaktır.

Gerekli Evraklar

Vietnam vizesi en kolay nasıl alınır? sorusu ile birlikte en çok merak edilen diğer konu ise gerekli evraklardır. Vietnam vizesi için ihtiyacınız olan iki şeyden birisi en az 6 aylık geçerliliği olan bir pasaport ve Vietnam’a giriş çıkışınızı gösteren uçak rezervasyonlarınız. Bu esnada bir ödeme yapmanıza da gerek yok. Online olarak başvuru formunuzu doldurduktan sonra acente sizin adınıza C1 belgesi yani vize onay mektubu için Vietnam Göçmen İdare Bürosu’na gerekli başvuruyu yapacaktır. 7 ila 10 iş günü içerisinde vize onay mektubunuz çıkacak ve tarafınıza yine mail yolu ile yönlendirilecektir. Vize onay mektubunuz ile Vietnam’a ulaşınca pasaportunuzu işletmeniz ve gerekli ödemeleri gerçekleştirmeniz gerekir. Ancak eğer ticari bir gezi amacıyla Vietnam’a gidiyorsanız B1 belgesi almak durumunda olacaksınız.

Tüm bunları yerine getirip Vize onay mektubunuzu aldıktan sonra uçuş gününüz geldiğinde mektubunuzu Türkiye havaalanında göstermeniz gerekir. Vietnam havaalanına iniş yaptığınızda onay mektubunun yanı sıra pasaportunuzu ve iki adet biyometrik fotoğrafınızı görevlilere vererek gerekli olan ödeme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Yaklaşık olarak 15-20 dakika sürecek olan bu işlemlerin ardından pasaportunuza Vietnam vize onayınız işlenecek ve merakla beklemiş olduğunuz Vietnam seyahatinize başlayabileceksiniz. Kısacası Vietnam vizesi alabilmek için aslında en önemli süreç Vietnam Göçmen İdaresi tarafından verilen Vietnam Vize onay Mektubunu yani C1 belgesini almaktır.

Vietnam vizenizi Vietnamavize.com üzerinden temin edebilirsiniz. Vietnamavize.com 2016 yılından beri Türk vatandaşları için Vietnam vizesi hizmetinde bulunmaktadır. Ödemeyi de belgeniz çıktıktan sonra talep etmesi %100 güven vermektedir.