Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MARKA PATENT TESCİLİ

Marka tescili, kişi veya

Marka tescili, kişi veya kuruluşun adına ürün ve hizmetlerini koruma kapsamına almak demek. Marka, patent bilim ve teknoloji adına yapılan çalışmaların daha çok artırılması, bu çalışmaları yapanlara destek olmak, yeni buluşlara kişileri teşvik etmek için atılan önemli bir adımdır. Kişiler veya kuruluşlar dünyada eşi ve benzeri olmayan buluşlar için marka tescili Fransa’da 1857 yılında Fabrika ve Ticaret Markaları kanunu olarak tarihe geçti.

Daha sonra bu konuyla ilgili Avrupa ülkeleri ve dünyanın bir çok ülkesi markanın koruma hakları kişiye ve kuruluşlara verilmeye başlandı. Günlük hayatta ticari hayat her geçen gün sanayi ve teknolojinin yeni biçimler alması birbirinin benzeri buluşların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu buluşlardan sadece biri diğerinden daha önce başvurusu yapıldığında kişi veya kuruluş marka tescilini alarak malının ve buluşunun pazarlaması yapabilir, kiraya verebilir, satış hakkını elinde bulundurur. Türk Patent Enstitüsü tarafından incelenen ve marka patent tesciline karar verilen marka veya buluşların kısa sürede işleme alınabilmesi, başvurusu ve sonraki sürecin takibini yapmakla yükümlü vekil danışmanlık firmaları var.

Marka kavramının kısa zamanda prosedürlerle, detaylarla uğraştırmadan uygulanabilirliğini sağlayan bu vekillere internet sitelerinden ulaşmak mümkün. Belirli bir süre patent koruması alan kişiler ve kuruluşlar örnek oluştururak yeni buluşlar için çekici yaratıcı fikirler ortaya çıkmasını sağlıyor. Marka, patent tescili alan ticari kuruluş sahiplerinden bir adım önde olarak daha fazla kazanca sahip oluyor. İncelemeli incelemesiz patent tescili incelenen araştırma raporlarına göre düzenlenen ve karar verilen iki seçenek. Patent başvurusu araştırma raporu Avusturya, Rusya, Avrupa patent ofislerine gönderilerek incelemeye alınıyor.

Raporda belirtilen dökümanlar dikkate alınarak başvuru inceleme raporu olumlu geri dönüş sağlıyorsa 20 yıllık patent tescil sağlanıyor. İncelemesiz patentte ise araştırma raporu olumsuz geldiği takdirde süreçte maddi olanaksızlıklar yaşanıyorsa patent tescili için girişimlerde bulunulabiliyor.

https://mutlupatent.wordpress.com/