Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekran Kartı Özellikleri

Ekran kartınızın özelliklerini ve

Ekran kartınızın özelliklerini ve hangi model olduğunu ayrıntılı bir şekilde bilgisayardan öğrenmek mümkün oluyor. Bunun için öncelikle başlat menüsünü açtıktan sonra çalıştır bölümünden dxdiag yazıp enter tuşuna basılması gerekiyor. Daha sonra bilgisayarda açılan sekmeden ekran yazan sekmeye tıklamak gerekiyor. Ekran sekmesine tıklanmasının ardından ‘’Aygıt’’ bölümünde yer alan bilgiler bilgisayarda takılı olan ekran kartı modelini ve sahip olduğu teknik özellikleri hakkında bilgi veriyor. Dxdiag bölümüne giriş yapılamadığı takdirde sistem yöneticisinin bölüm girişine izin vermiyor olabildiği ortaya çıkıyor. Ayrıca ‘’Aygıt’’ bölümünde ekran kartı görünmüyorsa ‘’harici’’ ekran kartının kullanıldığı sonucu da ortaya çıkıyor. Bu tür sorunlar hakkında Pchocasi.com.tr sitesi kullanıcılarına kaliteli ve güncel bilgiler sunuyor.

Ekran Kartlarında Rtx Teknolojisi

Filmlerde gerçeğe yakın görüntünün elde edilebilmesi için kullanılan ışın izleme teknolojisinin hem hızlı kare oranı hem de düşük gecikme süresi gerektiren interaktif oyunlarda kullanılabilmesi için daha önce oldukça fazla hesaplama yükü gerekiyordu. Rtx teknolojisi, bu tür sorunların ortaya çıkmaması için kullanıcılara büyük avantajlar sunuyor. Bu konu hakkında sorusu olanlar ve yorum yapmak isteyen kişiler için Pc hocası sitesinin forum bölümü, kullanıcıların her türlü sorusunu ve fikrini iletmelerine imkan sağlıyor.

Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ekran kartı alırken bellek ve çekirdek hızlarının öğrenilmesi büyük önem taşıyor. Bu unsurlar ekran kartının performansını önemli ölçüde etkileyen saat hızları olarak biliniyor. Bu hızları manuel ya da firmaların ekran kartlarının yanında verdikleri overclock ile yükseltmek mümkün oluyor. Ekran kartları arasında teknik açılardan ciddi farklar olabiliyor. Bu durumun performansı önemli ölçüde etkilediği görülüyor. Ekran kartı seviyesini öğrenmek için soldan 2 rakamına bakmak da yeterli olabiliyor. Diğer taraftan ekran kartı alırken anakarta uyumlu olup olmadığının da bakılması gerekiyor. Çünkü her anakart her ekran kartını desteklemiyor.

Ekran Kartlarında Fiyat ve Performans

Ekran kartlarında fiyat ve performansın oldukça önemli hususlar olduğu görülüyor. Bu nedenle ekran kartı alırken kişilerin bütçelerini zorlayacak ekran kartlarını almamaları gerekiyor. Bundan dolayı piyasadaki fiyat ve performans ürünlerinin dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Yapılan inceleme sonrası ihtiyacı aşacak şekilde bir donanıma sahip ürünlere yüksek ücretler ödenmesi önlenmiş oluyor.