Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bitcoin Nasıl Bozdurulur?

Yaygın şekilde kullanılan fiziksel

Yaygın şekilde kullanılan fiziksel para birimleri bankalar, döviz büroları ya da online olarak hizmet veren siteler tarafından bozdurularak istenilen para birimi cinsinden kullanılabiliyor. Ancak Bitcoin dijital para birimi olarak kullanılan bir değer olduğu için bu noktada bozdurma işleminin nasıl yapıldığı bu piyasaya çok yakın olmayan kişiler tarafından merak ediliyor. Öncelikle Bitcoin bozdurma işlemini yapmakta olan firmaların seçimine dikkat etmek gerekiyor. Söz konusu firmaların alanında deneyimli firmalar olmasına, bir süredir bozdurma işlemlerini güvenilir bir şekilde yapıyor olmasına da öncelik vermek gerekiyor. Ancak bu sayede güvenilir bir şekilde hizmet alındığından emin olunabilir. Sitenin canlı destekle her zaman ulaşılabilecek bir müşteri temsilcisinin bulunması herhangi bir olumsuzluğa karşı çözüm üretmek için ilk dikkat edilmesi gerekenlerden oluyor.

Bitcoin Bozdurma İşlemi Nasıl Yapılıyor?

Kullanıcıların gerçek kimliklerini ortaya çıkarmak zorunda kalmadığı ancak firmaların Bitcoin ile ödeme almaları durumunda kim olduklarını belirleyen bazı işlemlerle faaliyet gösterdiği bu alanda bozdurma işlemleri sırasında da kişi veya kurumlardan hiçbir şekilde kimliklerine ait bilgiler kendilerinden talep edilmiyor. Kesinlikle bir günü geçmeyen sürelerde yapılan bozdurma işlemleri genellikle 15 dakika ile yarım saat arasında tamamlanarak kişilerin belirttikleri hesaplara Bitcoin değerlerinin karşılığı olan belirttikleri para birimlerinin düşmesi mümkün oluyor. Kişilerin telefon bilgisine kadar hiçbir bilgi vermeden gerçekleştirebileceği bozdurma işlemlerinde herhangi bir yere üye olma şartı aramayan sitelere de öncelik verilmesi gerekiyor.

Bitcoin Bozdurma yani Bitcoin Satma Süreci Nasıl İşler?

Pek çok sitenin uygulamakta olduğu yönteme göre öncelikle kişilerin Bitcoin bozdurma taleplerini canlı destek hattı ya da müşteri temsilcileri aracılığıyla sitelere bildirmesi gerekiyor. Bu aşamada kişilerden bozdurmak istedikleri miktar bilgileri alınarak o anki kur değerleri bakımından kişiye ödenebilecek rakamlar ortaya konuyor. Kişilerden onay alınmasının ardından bozdurma sonrasında ödemelerin aktarılacağı hesaplara gönderimleri sorunsuz bir şekilde yapabilmek için banka hesap bilgilerinin verilmesi gerekiyor. Ödemenin yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgilendirme talebi bulunursa kişilerin telefon numaralarını da bırakması bekleniyor. Sitenin BTC adresinin paylaşılmasının ardından ödemeler yapılıyor. Bankaların verdiği hizmet bağlı olarak kişiler ödemeleri banka hesaplarından alabiliyorlar.