Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Derbi Heyecanı

Derbiyi kazanarak ligde yarışa

Derbiyi kazanarak ligde yarışa tutunmak isteyen Fenerbahçe ile Kadıköy’deki galibiyet hasretini sonlandırmak isteyen Galatasaray, bugün Ülker Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Derbiyi sarı-lacivertliler kazanırsa yarıştaki iddiasını sürdürecek, sahadan sarı-kırmızılı ekip galip ayrılırsa ezeli rakibiyle aradaki puan farkı 9’a çıkacak.

Süper Lig’de haftanın maçında Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy’de bugün karşı karşıya gelecek. Lider sarı-kırmızılı ekibin 6 puan gerisinde bulunan sarı-lacivertliler, rakibini yenip şampiyonluk yolundaki iddiasını tekrar ortaya koymaya çalışacak. Fenerbahçe, ikinci Beşiktaş ve üçüncü Başakşehir’in birbirleriyle oynayacağı haftayı da galibiyetle kapatması durumunda önemli bir adım atmış olacak.

Sarı-lacivertliler, ayrıca 18 yılı aşkın süredir Kadıköy’de yenilmediği rakibine yine galibiyet sevinci yaşatmamaya çalışacak. Süper Lig’de en yakın rakipleri Beşiktaş ve Başakşehir’in üçer puan önünde lider durumda bulunan sarı-kırmızılı ekip ise derbide avantajını korumaya çalışacak. Fenerbahçe’ye karşı 22 Aralık 1999 yılından bu yana Kadıköy’de çıktığı 21 resmi maçta da kazanamayan Galatasaray, bu kötü istatistiği sonlandırabilmek için ter dökecek.

Fenerbahçe’de sakatlıkları nedeniyle Vincent Janssen ile İsmail Köybaşı’nın derbide forma giymesi beklenmiyor. Taraftarı önünde bu sezon 12 maçta 12 puan yitiren sarı-lacivertliler, Galatasaray’a yenilirse tam 25 yıl sonra ligde iç sahada üst üste 2. kez maç kaybedecek. Fenerbahçe, Türkiye’nin en üst düzey liginde taraftarı önünde üst üste 2 maç son olarak 1992-1993 sezonunda kaybetti.

MARİANO CEZALI, EREN SAKAT

Sarı-kırmızılı takımda ise sarı kart cezalısı Mariano Filho ile sakatlığı bulunan Eren Derdiyok, derbide oynayamayacak. Ligde son oynanan Konyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Mariano, Fenerbahçe’ye karşı sahaya çıkma şansını kaçırdı. Sakatlığının tedavisi süren Eren de derbide sahada olamayacak.

Fenerbahçe ile rakip sahada karşı karşıya gelecek Galatasaray’ın bu sezonki deplasman performansı oldukça kötü. Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’de bu sezonki 6 mağlubiyetini de deplasman maçlarında yaşadı. Galatasaray, deplasmanda yaptığı son 8 karşılaşmanın 6’sında rakiplerine mağlup oldu. Galatasaray, dış sahada oynadığı 12 maçtan 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyetle ayrıldı.